KIRKLARELİ / PINARHİSAR - Koloğlu İlkokulu

TÜRKİYE'NİN İNSANLI İLK UZAY YOLCULUĞU RESİM YARIŞMASI

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

RESİM DALINDA

Konusu: “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” konulu resmî ilkokullar arası resim yarışması.

Yarışma şartları:

a.      Yarışmanın hedef kitlesi resmi ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler.

b.      Resimler sınıf ortamında sınıf öğretmeninin gözetiminde yaptırılacaktır.

c.       Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılacaklardır.

ç.       Resimler 35x50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılacaktır.

d.      Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaj boya vb.)

e.   Kırışmış ve yıpranmış resimler kabul edilmeyecektir. Bu nedenle Bakanlığımıza gönderilecek eserlerin ambalajlanmasında köpük kullanılarak resmin zarar görmesi engellenecektir.

f.       Resimler, sadece paspartulanarak iki mukavva arasına katlamadan, buruşturmadan ve rulo yapılmadan paketlenip Bakanlığımıza gönderilecektir.

g.    Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı eserinin arka yüzüne “9) RESİM DALINDA”nın “j” bendindeki etiket formatına uygun olarak; ilini, ilçesini, öğrencinin adı soyadı, sınıfı ve cinsiyeti ile okulun adı, adresi ve telefon numarası 14 punto ile bilgisayarda yazılacaktır.

ğ.      Tüm öğrenciler için Katılım Formu ve Taahhütnamede (Ek-2), Açık Rıza Onayı (Ek-3) ve Veli Muvafakat Belgesinde (Ek-4) yer alan veli izin onayı bölümlerinin doldurulması ve veli tarafından imzalanması zorunludur.

h.      Eserlerin etiketlenmesi aşağıda belirtilen “etiket”  formatına göre yapılacaktır.

İLİ

İLÇESİ

Öğrencinin:

Adı ve soyadı:

Sınıfı

Cinsiyeti

Okulun:

Adı

Adresi

Telefon No:

ı.        Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan resimler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Bakanlığımız sorumlu tutulmayacaktır.

i.        Eserler incelenirken;

·                Kompozisyon (amaca uygunluğu) 25 puan,

·                Renklendirme (kullandığı boyanın tekniğini kullanılabilirliği) 25 puan,

·                Yaratıcılık (konuyu özgün olarak işleyebilmesi) 25 puan,

·                Temizlik ve düzen (çerçeve düzeni, kâğıdın temizliği) 25 puan olmak üzere değerlendirme yapılacaktır.

DALLAR

DERECELER